Прогнозата: Хлад в понеделник и прекрасни летни температури в края на седмицата

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност и температури под 20 градуса в повечето места. Облачно и по-хладно в сравнение с почивните дни ще е вр

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност и температури под 20 градуса в повечето места. Облачно и по-хладно в сравнение с почивните дни ще е времето в първия ден от седмицата, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Днес, понеделник, ще бъде предимно слънчево, с разкъсана облачност, като на места в Източна България се очаква да превали слабо.
Минималните температури ще останат ниски между 4 и 8 градуса, по-високи по Черноморието. Дневните температури ще достигнат до около 20-22 градуса в Южна България и по Черноморието.
В останалата част от страната ще бъдат под 20 градуса, за София около 17 градуса.
Във вторник – 27 септември, не се очаква съществена промяна във времето. Остава предимно слънчево, без валежи. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 17 и 22 градуса, за София около 19 градуса. Сутрешните температури остават ниски.
В сряда – 28 септември, отново ще бъде слънчево, а максималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат над 20 градуса почти в цялата страна, в София около 20 градуса. В четвъртък – 29 септември, слънце ще грее над цялата страна, ще се затопли още малко.
Дневните температури в повечето места ще достигнат 25-26 градуса, за София около 21 градуса. В петък – 30 септември, лятото ще напомни за себе си, навсякъде ще бъде слънчево и топло. Максималните температури ще бъдат над 25 градуса.
Октомври месец ще дойде с летни температури и слънчево време. Максималните температури на места ще достигнат 29 градуса, за София около 26 градуса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0