Прогнозата: Слънце и дъжд ще се редуват през месец април

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. Над Черномориет

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, със слаб вятър от югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 14° и 22°. Температура на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, информира агенция „Фокус“.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 7°.

Валежи от дъжд над нормата и сравнително високи температури – това ще ни донесе времето през април, каза пък в ефира на Нова телевизия синоптикът от БАН Красимир Стоев.

Сериозното затопляне започва още от петък. Живакът в отделните части на страната ще скача до 28-30 градуса.

Слънчево и топло ще бъде и в събота, но от вечерта ще започне постепенно захлаждане. То ще трае до вторник, когато отново слънцето ще напече и ще ни сгрее.

В периода 3-5 април се очакват и превалявания от дъжд.

За съжаление на очакващите лятото,

най-топлите дни от април ще отминат още през първото десетдневие.

След това температурите ще се върнат към обичайните пролетни стойности – 15-19 градуса.

През третото десетдневие ще има условия за чести превалявания. Живакът ще се покачва отново до нормалните за април нива.

Като цяло, през целия месец валежите от дъжд ще бъдат над нормата и количеството им ще достига от 40 до 70 л/кв.м.

COMMENTS

WORDPRESS: 0