Големият сръбски певец Шабан Шаулич е загинал при зверска катастрофа

Големият сръбски певец и композитор Шабан Шаулич е загинал в зверска катастрофа. Тази трагична информация е съобщена от зетя на Шабан Шаулич, Бата Мир

Големият сръбски певец и композитор Шабан Шаулич е загинал в зверска катастрофа. Тази трагична информация е съобщена от зетя на Шабан Шаулич, Бата Миркович, информира скопският “Канал 5“, цитиран „Фокус“.
Известният изпълнител е катастрофирал с автомобил в Германия. Според неофициална информация инцидентът е станал след концерт на звездата в германския град Биелефелд, когато двамата с кума му са пътували към международното летище в Дортмунд, като Шаулич не е шофирал автомобила.
След пътнотранспортно произшествие Шабан Шаулич е откаран в болница, където той е починал от нараняванията, причинени от тежката автомобилна катастрофа. За сега няма информация за състоянието на шофьора, както и дали при катастрофата има и други пострадали лица.
Певецът има голям брой почитатели и в България. Певецът проведе прощален концерт с българската публика в края на 2018 година.
Шабан Шаулич бе на сцената от 70-те години. Определят го като „Крал на народната музика“. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол, пише novini.bg.
Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич.
Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац“. До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.
Най-популярната песен на сръбския певец е Dodji da ostarimo zajedno. Шаулич има над 30 студийни албума.
Последният му концерт у нас е в „Арена Армеец“ на 21 декември миналата година.