Причините за провалените връзки: трогателен филм за брака в Деня на християнското семейство (видео)

Филмът "И тихо се разтвори Любовта" събра стотици зрители в YouTube за броени часове. Филмът проследява брачните вълнения на героите, като ре

Филмът „И тихо се разтвори Любовта“ събра стотици зрители в YouTube за броени часове.

Филмът проследява брачните вълнения на героите, като режисьорите вземат нестандартното решение участниците да се снимат сами, а проектът се реализира изцяло дистанционно. Интересното е, че това се случва месеци преди социалното дистанциране да стане практика във времето на пандемията.

Това е четвъртият филм от поредицата, разглеждаща философски теми като тези за чудото и вярата – „Чудо голямо“ (2012), апокалипсиса и смъртта – „17 мига до Края на света“ (2013), пътешестването във видимото и невидимото – миналогодишния „Пясък в чекмедже“, който бе сниман и реализиран сред имигрантската ни общност в Кент, Великобритания.

Забележителният проект се реализира от десет години изцяло на доброволчески начала от група приятели телевизионери и кинаджии, като сред участниците в четирите им творби досега са проф. Калин Янакиев, Йосиф Сърчаджиев, Велизар Бинев и други.

От 2012 година до сега филмите от философската поредица имат над 25 хиляди гледания в YouTube, с което надминават и най-смелите очаквания на създателите си.

Новият филм изобилства от мисли и живи истории за брака:

„Бракът свършва, когато двама души се излъжат повече от веднъж“, категоричен е един от участниците в началото на филма. „Когато си търсех съпруга, избирах тя да бъде хладнокръвна, чаровна, с присъствие“, споделя Димитър, който е учител по история в София. През смях, той разказва и за това как неговата баба избрала за съпруг дядо му: „Тя видяла, че той, като си отворил куфара, вътре всичко е било подредено. И си казала – такъв мъж в живота не може да сгреши.“

„Аз съм против инфантилните бракове: една-две връзки имахме, видяхме се в някаква социална позиция и – хоп, оженваме се. И много скоро след това разбираме, че това е било просто една авантюра. Една игра“, обяснява професорът по философия от Софийския университет Калин Янакиев, чиято мисловна харизма е в центъра на поредицата.

Създателите на филма гарантират 45 вълнуващи минути пред екрана. Премиерата му беше преди броени часове на международния фестивал на документалното кино Sofia Biting Docs в София и вече може да бъде гледан и онлайн в YouTube, където зрителят ще намери и останалите три интригуващи творби от поредицата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0