„Приказката“ на Али Баба и „рецензията“ на съдружника му

„Приказката“ на Али Баба и „рецензията“ на съдружника му

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, сочен за най-богатия българин, твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управля

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, сочен за най-богатия българин, твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управляващите и в замяна на това да не облагат бизнеса му с 15% такса върху оборота.

Договорката за тази своеобразна такса спокойствие била направена между него премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и с помощта на шефа на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, с която са обсъждани промените в Закона за хазарта и облагането на хазартните игри.

Това разказва Божков в неговата версия за случилото се през последните години, която нарича „истинската приказка“ и която публикува в понеделник (1 юни) в социалните мрежи – негов основен канал за комуникация, откакто се укрива в Обединените арабски емирства. Историята е представена под формата на комикс с описание към него в стил приказката за Али Баба и 40-те разбойници. Героите са нарисувани, но ясно могат да бъдат свързани с реални лица с изключение на един, определен от Божков като приятел, който е показан в гръб.

Той отбелязва, че всички прилики и събития са „доказуеми“.

Бившият съдружник на Божков, собственикът на Efbet Цветомир Найденов, реагира светкавично и написа във Фейсбук следното:

„Само мега малоумници могат да се вържат на смешните му лъжи.

Покрай приказките на Черепа, Али Баба вече стана синоним на лъжец… елементарното доказателство: Ако Черепа е бил рекетиран да плаща 20 % от печалбата си във фирма, където той има 51 %, то веднага Велинградският измамник, щеше да обяви на съдружниците си, че “ рекета” е 40 % и на него да му излезе без пари.

Черепа така нарежда съдружниците си, знам го от опит. Така че, Тънките вратлета от Националната лотария, които са му били с 44 % съдружници, трябва да са плащали целия рекет и да са останали с 24% … а такова нещо няма и е лесно проверимо. Да не говорим за Кокалис и Интралот в Еврофутбол и Евробет с неговите 49 % …. това са такива смешни лъжи на Черепа, че само мега малоумници могат да се вържат. Такъв “ рекет “ няма! Велинградският Али Баба дели плячката си само на 1! Иначе откъде пари за самолети, яхти и леки жени, а? #бъдетеизлъгани“.

„Истинската приказка“ в 7 картинки, написана от Васил Божков:

„Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki (изписването на шайки на латиница е на Васил Божков – б. р.), а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али Баба.“

„През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали.“

„Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозиционната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота. Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум.“

„Тогава Главатаря извикал Али Баба и му казал:

– „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“

– “ Какво разбираш под това?“

– “ Ще разбереш после“

– „Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни.“

„Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.

Разбойничката казала:

– Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо „само покер игри и турнири“ ще напишем, че „всички хазартни игри плащат 20% такса върху комисионите, които събират.

– Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?

– Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.“

„Така и станало. С гласовете на голямата shaika ГЕРБ отхвърлили единия и приели друг – същият закон с това малко изменение. Другите разбойници така и не разбрали какво се случва.“

„Веднага след това Главатаря се обадил на Али Баба и казал:

– Отивай при Заместник-главатаря по финансите, който ще ти каже какво да правиш.“

„Заместник-главатарят по финансите казал:

– Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.“

„Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на шайката/shaikata.“

„Като през цялото това време Али Баба платил и 500 млн. данъци на държавната хазна.“

В интервю пред БНТ прокурорът от специализираната прокуратура Ангел Кънев заяви, че ще се провери информацията в карикатурите, но не даде повече подробности.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0