Придружител на пациентка се нахвърли срещу спешен лекар в Радомир, медикът е с комоцио

Млад мъж се е нахвърлил срещу дежурен лекар в Радомир след спор какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ. Медикът е с комоцио, а по с

Млад мъж се е нахвърлил срещу дежурен лекар в Радомир след спор какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ. Медикът е с комоцио, а по случая е образувана проверка, съобщи Нова телевизия.

Иво Асенов, за който от Спешната помощ твърдят, че е нападнал лекаря, е дошъл с баба си, която имала високо кръвно. Той е настоял да ѝ бъде направена инжекция.

„Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква – никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари”, обясни д-р Сия Механджийска, завеждащ Спешната помощ в Радомир.

Тя добави още, че на пациента е обяснено, че манипулации, назначени от лични лекари, не се извършват. Дежурният лекар е разяснил какво трябва да се направи. Последвали заплахи, на които лекарят отговорил, че ще сигнализира на съответните органи. Това вбесило младежа, който се обърнал и „спонтанно“ ударил лекаря, уточни д-р Механджийска.

Соченият за нападател, който отказа да разкаже пред камера за случилото се, обясни, че медикът пръв е проявил агресия. Майка му – Камелия Асенова потвърди и допълни, че лекарят е ударил пациентката с високо кръвно.

„Инцидентът е регистриран и има жалба от потърпевшия лекар. Прави се полицейско разследване, което още не е приключило, и не е подадено в прокуратурата”, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0