Премиерът: Ще повишим пак доходите

Сцена като от филм разигра премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министър Николай Нанков. Тримата са седнали

Сцена като от филм разигра премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министър Николай Нанков. Тримата са седнали на дървесни трупи някъде в Родопите и обсъждат констатациите на Муудис.

„Лъжците говореха, че щяхме да фалираме държавата. Какво тогава гледа „Муудис“, възмущава се Борисов, докато чете цялото съобщение на финансовото министерство.

Министър Ананиев обяснява, че установеното от Муудис означава, че плащаме по-малко лихви по дълга. „И то около 10% от БВП“, допълва Ананиев. „Това е висока оценка за дейността на правителството! Това е една от най-известните рейтингови агенции в света. Според тях сме извършили всички необходими реформи и сме с административен капацитет, изискван от нас за Еврозоната. Финансовите министри на 10 юли всички до един гласуваха за влизането ни в банковия съюз. Ние в момента изпълняваме план с мерки и след това ще се ингегрираме и в Еврозоната до 2023 г.“, добави Ананиев.

„Пишат се отвратителни неща“, възмущава се Борисов и прочита от лист, че страната ни разполага със значителни фискални резерви. „България пак е по-добра. Не може да угодиме на тези хора“, допълва той.

„Новият бюджет ще е така направен, че хем е за хората, хем за отделния човек“, обяви премиерът. „Страната разполага със значителни фискални резерви“, цитира премиерът „Мудиис“. „С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в, Родопите, се строи, а не само там. Ще повишим пак
доходите“, обеща още премиерът.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0