Премиерът: Нови два случая на коронавирус у нас!

Премиерът: Нови два случая на коронавирус у нас!

Нови два случая на коронавирус в страната, след Габрово и Плевен заразени има и в София. Това стана ясно на извънредна пресконференция на Бойко Борисо

Нови два случая на коронавирус в страната, след Габрово и Плевен заразени има и в София. Това стана ясно на извънредна пресконференция на Бойко Борисов и шефа на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски малко преди 21.00 часа тази вечер. С това разкритите заразени са общо 6.

„Жена и мъж, съответно на 66 и 77 години, са дали положителна проба за новия китайски вирус. Те са настанени в столичната болница „Пирогов“, разкри Борисов.

Мъжът е постъпил вчера с белодробни оплаквания. Жената е в тежко състояние, постъпила е в болница днес.

Семейството живее в София, синът им работи на борсата в „Илиянци“. Те са контактували с 89 души.

„Имаме българска компания, която е много напред в намирането на ваксина и им желаем успех. Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт, румънските колеги и гърците затварят училищата“, обясни министър-председателят. „Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза. Опитваме се да помогнем на съседите“, изтъкна Борисов. Той подчерта още, че и двамата нови заразени с COVID-19 не са пътували в чужбина.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0