Премиерът Борисов: Не мога да не благодаря на Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху оградата ни

„Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че

„Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия”.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народният представител Валери Симеонов, инспектира от хеликоптер възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница, съобщи Бгнес.

„Подписаният договор с Турция за реадмисия е един изключителен успех на правителството на мнозинството”, подчерта Борисов.

Той подчерта, че натискът по границата ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на държавата ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството.

„Армията я прибрахме, но министърът остава по границата”, посочи Борисов.

„На последното заседание на Министерски съвет отпуснахме още 6 милиона и 200 хиляди за проектиране и строеж на съоръжението по границата, защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изградени десетки километри изцяло изградена, непрекъсната ограда”, отчете премиерът.

„Тези огромни територии, които имаме – за радост рядко красиви, но малко населени, това щеше да бъде като Гърция в момента. Може би някои са го мислили така. Но с дружни усилия с повече пари, събрани от приходните агенции… Използвам случая да благодаря на Дейвид Камерън за 40-те джипове”, каза Борисов и добави, че те са били свалени от въоръжението на английската армия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0