Президентът Радев: Крайно време е Борисов да спре да използва ГЕРБ като щит, а да се кандидатира за президент!

Президентът Радев: Крайно време е Борисов да спре да използва ГЕРБ като щит, а да се кандидатира за президент!

"Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й, като се кандидатира за президент", така

„Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й, като се кандидатира за президент“, така държавният глава Румен Радев коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще изчака до последния момент, преди да обяви кандидата за президентските избори на своята формация.
„Мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства, мисля, че това е логичният изход“, подчерта президентът, който присъства на откриването на академичната година в Минно-геоложкия университет в столицата.
Президентът отхвърли обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че използва служебното правителство, в частност вътрешният министър Бойко Рашков, за да се разправя с политическите си опоненти. „Аз очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. На грозното явление купен вот не му е мястото в една демократична държава и е странно, че някои партии упорите се идентифицират с него“, каза президентът.
„Искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Разбира се, има още много работа, така че да се намерят верните решения и да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система. Но първите резултати вече са на лице. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа. Това е заслуга именно на служебното правителство, на неговите бързи и отговорни мерки“, коментира още Радев.
„Не се меся в работата на нито един министър“, категоричен бе той. „Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с това“, добави Радев.
Той обяви, че разчита на всички българи, които желаят истинска промяна и искат България да бъде една нормална, демократична и свободна държава.

COMMENTS

WORDPRESS: 0