Президентът: Пеевски и Доган не трябва да бъдат охранявани от НСО

Президентът: Пеевски и Доган не трябва да бъдат охранявани от НСО

Започнала е вътрешна проверка срещу няколко служители на НСО, което вчера са участвали в инцидентът в залив Росенец, където акостира по море Христо Ив

Започнала е вътрешна проверка срещу няколко служители на НСО, което вчера са участвали в инцидентът в залив Росенец, където акостира по море Христо Иванов – бивш министър на правосъдието и съпредседател на политическа партия. Това заяви в извънредно изявление пред медиите президентът Румен Радев.

Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща евроейска държава, коато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото, и устоим правата на гражданите, заяви президента Радев .

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината, като гарант за възстановяване на общественото доверие.

Радев заяви, че е имал разговор с началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Станало е ясно, че участвалите в вчерашното събитие в парк „Росенец“ охранители са служители на НСО.

Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов, допълни президентът. Президентът обясни, че решението кой да бъде охраняван се взема от тричленна комисия, в която влиза представител на ДАНС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0