Президентът: Няма да повторим грешките от 2013-та. Няма да се делим на леви и десни

Президентът: Няма да повторим грешките от 2013-та. Няма да се делим на леви и десни

Около 1000 души, които по-късно се увеличиха, се събраха пред президентството в защита на държавния глава Румен Радев. Повечето от тях бяха на мит

Около 1000 души, които по-късно се увеличиха, се събраха пред президентството в защита на държавния глава Румен Радев. Повечето от тях бяха на митинга и вчера. Хората с побелели коси доминираха. Митингът не мина и без Йоло Денев.

Те скандираха „Оставка“ и „Турците вън“, „Гешев е позор“.

В ръцете си привържениците на БСП носеха плакати с рисунка на обесено прасе. Имаше хора с хоругви и огромно червено знаме с надпис „Те погребаха България“.

По бул. „Дондуков“ тръгнаха привърженици на ГЕРБ, които скандираха „Уууууу, мафия“.

27 минути след започването на митинга при хората слезе президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът се ръкува с хората. „Радвам се, че отново сме заедно. Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре“, заяви Радев и допълни, че няма да се повторят грешките от 2013 г.

„Няма да се делим на българи и турци. Тук сме да защитим правата си и да кажем не на прокурорския рекет“, отвърнаха му хората. „Защото сме еднакви. Тук сме да защитим свободата си. Да кажем не на политическите репресии“, допълни множеството.

„Тук сме да защитим нашата природа. България не е бащиния, не е собственост на олигарсите, тя е на всички нас. Тук сме да поискаме честни избори и машинно гласуване“, каза още президентът. Той предупреди, че в следващите дни мафията ще се опита да очерни протестиращите. „Ще опита да очерни лидерите на протестите, ще ви изкара и вас платени. Платени ли сте?“, запита Радев. Отвърна му мощно „неее“.

Радев допълни, че днес, тук на площада, се решава бъдещето на България. „Не на масата, не във фейсбук, а тук.“ И призова: „Всички заедно на площада ще напишем историята, от която няма да се срамуваме. Мутри вън! Бог да пази България“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0