Президентът не изключва възможността да направи партия

В интервю за предаването „Панорама“ на БНТ президентът Румен Радев не изключи възможността да направи партия. Зависи от обстоятелствата, коме

В интервю за предаването „Панорама“ на БНТ президентът Румен Радев не изключи възможността да направи партия.

Зависи от обстоятелствата, коментира държавният глава.

Попитан докато е президент дали ще прави партия, Радев обясни, че има ясни конституционни задължения.

Факторите са време, обстоятелства, много неща, каза още той.

Моята партия е партията на почтените българи демократи и родолюбци. Срещам ги по площадите в цялата страна. Това, което ги обединява, е убеждението, че този режим е компрометиран, че трябва да си върнем закона и справедливостта. Бъдете уверен, че ако се наложи да създавам партия, вие първи ще разберете, обърна се Радев към водещия на „Панорама“ Бойко Василев.

Президентът припомни, че отдавна е заявил, че подкрепя всяка една партия, която поставя България и българския народ на първо място.

Според него смяната на режима на Бойко Борисов е належаща, защото тъкмо той, а не пандемията, са вкарали България в друг коловоз.

На въпрос какво е щяло да се случи, ако премиерът подаде оставка, а страната остане без парламент, държавният глава коментира: „Нима г-н Борисов управлява с парламент. Изобщо означава ли за него нещо парламентът?“.

Има обратна ситуация – вместо парламентът да контрорира правителството, премиерът контролира парламента. Премиерът може да отиде, да изпие едно кафе и да си тръгне с оставката на председателя на парламента, коментира Радев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0