Президентът на Перу бе отстранен, защото е "нравствено негоден"

Перуанският парламент гласува за отстраняването от длъжност за една година на президента Мартин Вискара, предаде Франс прес. Според народните п

Перуанският парламент гласува за отстраняването от длъжност за една година на президента Мартин Вискара, предаде Франс прес.

Според народните представители Вискара е нравствено негоден да управлява Перу. По-рано Вискара обяви, че разпуска парламента.

Впоследствие контролираният от опозицията парламент определи вицепрезидентката Мерседес Араос за временен президент на мястото на Вискара.

Араос, която е на 58 години и с икономическо образование, веднага положи клетва пред председателя на парламента Педро Олаечеа. Председателят на парламента обяви, че депутати ще гласуват официално в петък отстраняването от длъжност на Вискара.

Вискара обяви вчера в излъчвано по телевизията обръщение, че разпуска парламента и свиква нови парламентарни избори заради спор по отношение на начина, по който се определя съставът на перуанския конституционен съд, припомня Франс прес.

COMMENTS

WORDPRESS: 0