Президентът: Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка – незабавна

"Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска д

„Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване“. Това заяви президентът Румен Радев във Варна. Там той се срещна с протестиращите.

“Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, каза още държавният глава.

Изход от тази криза може да има по един единствен начин с оставка, за да влезем обратно в руслото на законността и да излезем от тази криза, заяви още президентът.

Румен Радев коментира и предложението на правителството за свикване на Велико Народно събрание:

“Изобщо не трябва да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това „недоносче“, наречено предложение за нова Конституция. Моето предложение в никакъв случай няма да го внеса в този парламент. Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, че му искаме оставката”.

Изход, лечение от такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка – незабавна и безусловна, каза още Румен Радев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0