Преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, привечер в западните райони отново ще завали сняг

Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4° Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, но по-късно отново ще с

Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°

Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, но по-късно отново ще се заоблачи. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните райони отново ще завали сняг. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 7-8°. През нощта срещу сряда на места в останалата част от страната ще превали слаб дъжд и ще се образуват поледици.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари – ще се понижава и вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. През деня валежите временно ще спрат, но вечерта в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен югозападен, а по билата силен до бурен западен вятър. Температурите ще се повишат и максимална на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Още преди обяд валежите ще спрат. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха: 4-8°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.