Правителството си търси цветар и градинар, плаща до 70 000 лв. на година

Всеки понеделник кабинетите на министър-председателя, на тримата вицепремиери и на секретарките им трябва да са аранжирани с нови цветя. Това става яс

Всеки понеделник кабинетите на министър-председателя, на тримата вицепремиери и на секретарките им трябва да са аранжирани с нови цветя. Това става ясно от обществената поръчка, която Администрацията на Министерския съвет е обявила за избор на фирма за осигуряване на цветарски и градинарски дейности.

Услугата ще излиза на данъкоплатците до 70 000 лв. годишно, без ДДС. В тази цена влиза и аранжировката на заседателната зала на правителството, което се събира всяка сряда, както и ред други дейности, изискващи осигуряването на поне двама души на пълен работен ден.

Освен свежи и красиви букети, които да разкрасяват кабинетите на Борисов, Бъчварова, Дончев и Кунева, наетата фирма ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция „Бояна“ за срок от 12 месеца. Свежи букети веднъж седмично се полагат и за директорите на дирекции на Министерски съвет.

От документацията става ясно още, че цветарят трябва да има капацитет да осигури до 30 различни вида рози и два вида гербери. Сред останалите цветя, които ще красят кабинетите на властта ще са лилиум, лалета, фрезия, карамфили, нарцис или общо 96 вида цветя, сред които и папрат от Коста Рика.

От кандидатите се изискват да предложат оферти за букети, които да са направени от три до девет броя цветя.

Фирмата, която ще спечели конкурса, ще трябва да осигури и градинар, който да извършва текущата поддръжка на Градината на Министерски съвет с обща площ 1,5 декара. В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите. Градинарят  ще се грижи и за текущото поливане, торене, почистване и на трайните растения, които са разположени в коридорите, кабинетите и заседателните зали на „Дондуков“ 1.

Основен критерии за избора на изпълнител ще е предложена най-ниска цена.

COMMENTS

WORDPRESS: 0