Правителството отпуска до 170 747 000 лева допълнително за магистрали и пътища

До 170 747 001 лева се отпускат допълнително по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството - респективно Агенция „Пъ

До 170 747 001 лева се отпускат допълнително по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството – респективно Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2020 г. Това реши правителството на днешното си видеоконферентно заседание. 

С част от парите до края на годината ще бъдат разплатени извършени дейности по изграждането на отсечката между Драгоман и Сливница от бъдещата магистрала „Европа“, Софийския околовръстен път в участъка от „Цариградско шосе“ до ж.к. „Младост“ и обходния път на Поморие.

Остатъкът от средствата ще бъде вложен в ремонт на ключови участъци от републиканската пътна мрежа и съоръжения по тях, както и за повишаване на пътната безопасност чрез ремонт на мантинели, възстановяване на вертикална сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка и други.

Съгласно друго правителствено постановление, до 89 998 200 лв. се предоставят по бюджета на МРРБ за финансиране на Националното тол управление за плащане на последната част от договора за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0