Почина жената с инфекция от МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив

Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина" днес. Тя е била със симптоми на коронавирус, но инфекционист в болницата е отхвърлил вероятността жената


Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина“ днес. Тя е била със симптоми на коронавирус, но инфекционист в болницата е отхвърлил вероятността жената да е била заразена с COVID-19. Това заяви на извънреден брифинг д-р Танчева-Манчева от РЗИ-Пловдив. Припомняме, че по-рано днес д-р Румен Стоилов от болницата заяви пред TrafficNews, че в „Св. Мина“ е приета 84-годишна жена в тежко състояние със симптоми на COVID-19.
„Преди това тя е била в друга болница. Само, че при нас няма нито тампони, с които можем да вземем секрет, нито хранителна среда, в който да поставим пробата, за да може тя да оцелее , докато стигне до някоя от лабораториите в Стара Загора или в София. Прегледахме я на рентген, белият й дроб видимо е поразен от вирусна инфекция. Обадихме се на линейка да дойде , за да откара в Инфекциозна, но ни отказаха. Казаха ни , че днес ще дойде специалист от РЗИ да вземе проба. До този момент / б. р. – 12 часа/ още никой не е дошъл. Ако тази жена е заразена, в момента цялото отделение си получава порцията“, посочи д-р Стоилов.
Все още не става ясно как жената е била тествана, предвид че според твърденията на д-р Стоилов, няма възможност за взимане на качествена проба от хората в лечебното заведение. Не е и съобщено да ѝ е взимана проба. Така не става ясно как се отхвърля хипотезата за коронавируса.
Междувременно 9 пациенти лежат в Инфекциозната клиника в Пловдив със съмнения за коронавирус

COMMENTS

WORDPRESS: 0