Полицията спипа пакистанец, насилил студентка в центъра на столицата

Емигрант от Пакистан е насилил студентка в центъра на София. Зловещият инцидент се е случил през уикенда, разказват запознати, цитирани от столичен еж

Емигрант от Пакистан е насилил студентка в центъра на София. Зловещият инцидент се е случил през уикенда, разказват запознати, цитирани от столичен ежедневник. Чужденецът нападнал девойката, като се опитал да я изнасили. При това захапал до кръв устните й. С разкъсани дрехи и окървавена, тя веднага подала сигнал в СДВР.

Момичето е направило пълно описание на насилника. Криминалистите посетили бежанския център във „Военна рампа“ и по нейното описание задържали въпросния пакистанец. Той веднага признал, че е посегнал на студентката. Обяснил, че бил дрогиран, движел се заедно със свои сънародници, видял момичето и му се поискало да я …

Какво ще стане по-нататък с насилника, все още не е ясно. Но вариантите не са много – или ще бъде изгонен от страната или ще отиде в затвора. В бюлетините на МВР обаче този инцидент не е описан. Практика е полицията да изготвя криминална сводка и да я праща до медиите. Случаят обаче отсъства в дежурните на МВР установява проверка. Вероятната причина е да не се надига поредна вълна на негодувание срещу бежанците, инцидентът е потулен, предполагат хора запознати със случая.

Според тях поне десетина тежки престъпления с действащи лица бежанци и мигранти седмично се потулват, за да не пламне етническо напрежение. Заповедта нагли изцепки на новодошлите в България граждани да не се огласяват била лично от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„Непрекъснато има случаи на агресия от страна на мигранти. Наредено ни е да не им даваме гласност, а тихомълком да решаваме въпроса“, признава столичен полицай.

Факт е обаче, че все повече дрогирани мигранти могат да се видят в Малкия Багдад в столицата, както вече се нарича районът от джамията Баня Баши до Лъвов мост и съседните улици. Някои от тях директно се излягат на пейките на кръговото на Лъвов мост или градинката пред Централната баня. Други пък се движат на тумби, нарамили раници на гърба, с характерния блясък в очите.

Любимото място за сбирки на дрогираните чужденци е градинката пред Халите. Там ги стоварват микробуси, оттам тръгват и колите, които по принцип ги карат към сръбската граница. Само на крачка има и таксиметрова стоянка, като голяма част от колите са „копърки“, за които зашеметените от хероина мигрантите са предпочитани клиенти.

Според хора живеещи в района полицейски патрули минавали далеч от видимо дрогираните мигранти.

COMMENTS

WORDPRESS: 0