Полицай се оплака, че е засечен и блъснат на пътя, другият шофьор пък ревна, че по него е стреляно

Полицай от ОД на МВР-Шумен подаде сигнал, че е засичан и блъснат от „Пежо 508“ по магистрала „Хемус“, а след това шофьорът на френското возило обяви,

Полицай от ОД на МВР-Шумен подаде сигнал, че е засичан и блъснат от „Пежо 508“ по магистрала „Хемус“, а след това шофьорът на френското возило обяви, че по него е стреляно. Инцидентът станал след 19 часа в неделя в района на Провадия. Директорът на шуменската полиция старши комисар Ялчън Расим е разпоредил проверка на случая.
Полицаят пътувал със „Фолксваген Голф“ в почивния си ден и се прибирал от Варна към Шумен. Подал сигнал първо на тел.112, а след това и на дежурния в полицията, че многократно го засича водач с „Пежо“ с варненска регистрация, а малко по-късно колата го блъснала отзад. Същевременно водачът на „Пежо“-то също подал сигнал и обяснил, че е ударил автомобил, който спрял рязко. Малко по-късно отново се обадил и съобщил, че водачът на ударената кола е стрелял по автомобила му.

За изясняване на случая двете коли били стопирани на пътен възел Каспичан от полицейски служители на РУ-Нови пазар. При първоначален оглед следи от стрелба по колата не са открити. Водачите са тествани за алкохол, наличие не е установено. От двамата са снети обяснения и полицейският служител отрича инцидент със стрелба. Той е носел лично оръжие, което е предал доброволно за експертиза. Работата по изясняване на случая продължава, съобщават от полицейския пресцентър.

COMMENTS

WORDPRESS: 0