Полицаи разкриха незаконна арена за бой с кучета, спасиха над 40 питбула

Полицаи от Криминална полиция разкриха незаконна арена за боеве с кучета в Пловдив. От фабрика в индустриалната зона на града са били спасени над 40 п

Полицаи от Криминална полиция разкриха незаконна арена за боеве с кучета в Пловдив. От фабрика в индустриалната зона на града са били спасени над 40 питбула..
Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания. Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена  ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания. Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане. Кучетата са иззети и настанени в приют.

Кучешките двубои се провеждали вътре в самата фабрика. Преди питбулите са се биели в циментов басейн, който след една от жалбите е бил заровен, а вътре в самата сграда е изграден тепих.
В едно от помещенията има изграден специален тренажор, където кучетата очевидно са били обучавани. Входът за боевете е бил 20 лева, като вътре се влизало само след препоръка от приятел.
Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, а залозите по време на битките достигали 10 хиляди евро.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 а от НК, предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0