Политолози: Барикадите в центъра няма да бъдат вдигнати

Политолози: Барикадите в центъра няма да бъдат вдигнати

31 дни протестите в страната не спират. Докато под прозорците на властта се чуват призиви за оставка, правителство е категорично, че остава. В студиот

Това не е ограничаване на правото на движение. Това е ограничаване на по-комфортно преминаване през центъра с автомобил. Не мисля, че барикадите ще бъдат вдигнати. Може обаче да има ескалация между двете страни“, е мнението на Славев.

На въпрос кой ще излезе печеливш след протестите – недоволните от управлението, партиите във властта или някой друг – социолозите са на различно мнение.„Ако има предсрочни избори, в момента ще има един печеливш и това е ДПС. Три са факторите – заради пандемията голяма част от традиционно гласуващите за партията са в България, другият е, че на практика ДОСТ електорално не съществува и третият – заради изостреното напрежение ще се получи висока мобилизация в смесените райони“, обясни Стоев.
„Много е трудно да кажем кои са печелившите. Социологическите проучвания показват, че над 40% от хората не могат да се ориентират в тази ситуация. Големият губещ е управляващата коалиция“, добави Теодор Славев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0