Ползата от BG-паспорта! Изселници: Безвизово в Англия и 100 паунда на ден в центъра на Лондон!

Ползата от BG-паспорта! Изселници: Безвизово в Англия и 100 паунда на ден в центъра на Лондон!

Българският паспорт им помага за безвизова имиграция и работа в центъра на Лондон за 100 паунда на ден. Това отбелязва международната телевизия VOA за

Българският паспорт им помага за безвизова имиграция и работа в центъра на Лондон за 100 паунда на ден. Това отбелязва международната телевизия VOA за Турция в репортаж за граждани на южната съседка, изселили се от България, които работят и живеят в Англия, пише 24rodopi.com.
„Тук в центъра на Лондон, в „Сохо“ работим много изселници. Заради българския паспорт не се наложи да се редим за визи. Основно разнасяме храни. На пакет получаваме 3,5 паунда. Има дни, в които печелим до 100 британски лири. А както се казва, тук гладен нямаш да останеш, ако пък си докарваш 70-80 паунда на ден – живееш като крал“, споделя един от нашенците.

Квартал „Сохо“ в района West End е изпълнен с разнообразни ресторанти и магазини. Доставките по домове и офиси се извършват основно от младежи, пристигнали от Турция и Бразилия. „Другите се ограничават в 8-часов работен ден, при нас понякога той продължава до 12-14 часа. Това е разликата в стандартите на живот“, споделя друг.

Изселник от Кърджали уточнява, че от две години работи тук и смята да остане колкото се може за по-дълъг период.
„На квартира съм в района на „Кингс крос“. 6 души ползваме тристайно жилище, плащам 400 паунда“, пояснява нашенецът.

„В дъждовно време се печели повече. Тогава британецът не излиза навън“, отбелязва друг.

Студентът Билгин е от тези, които работят няколко месеца в „Сохо“, а после се връщат в Турция да продължат образованието си.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0