Пожарникарите най-накрая овладяха пожара в „Нотр Дам“

Часове след борбата на пожарникари с огъня в катедралата "Нотр Дам" в Париж, пожарът бе овладян, но все още има остатъчни огнища, заяви пред Le Mоnde

Часове след борбата на пожарникари с огъня в катедралата „Нотр Дам“ в Париж, пожарът бе овладян, но все още има остатъчни огнища, заяви пред Le Mоnde говорителят на пожарната във френската столица.
Двете кули са спасени, но 2/3 от покрива са опустошени. Прокуратурата вече започна разследване по случая.
Няколкостотин пожарникари се включиха в гасенето на пожара, като говорителят на службата твърди, че той е възникнал около 18:50 часа на 15-ти април.
Разследването ще е дълго и сложно, според експерти. На този етап следователи не са успели да направят първоначални констатации на място, тъй като конструкцията на сградата е твърде нестабилна.
Криминалисти прекараха почти цялата нощ на мястото, за да идентифицират всички работещи в „Нотр Дам“ и вече започнаха да разпитват част от тях.
„Нито една толкова символична сграда не е била унищожена от такъв пожар през последните години. Но парадоксалното е, че при пламъци с тази величина, няма жертви“, коментират полицаи.