Подозират обвинения в изнасилване Иван Евстатиев в още подобни изстъпления, заличават името му от паметници и чешми

Името на бившия кмет на Стрелча и настоящ общински съветник Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, ще бъде заличено от

Името на бившия кмет на Стрелча и настоящ общински съветник Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, ще бъде заличено от всички надписи по чешми и паметници в града. Този процес вече е започнал, съобщава bTV. Оказа се, че няма паметник или чешма в Стрелча, където да не е изписано името на Евстатиев. „Вместо да влезем в новините с нашите природни дадености, нашите минерални води, ние в последните дни се занимаваме с тази неприятна история”, заяви заместник-кметът на Стрелча Димитър Кунчев.

Той потвърди, че се в града се чуват истории за още подобни изстъпления на Евстатиев като с ученичката Ирена, но не смеят да проговорят. „Вярвам, че след като той си получи заслужената присъда, много неща допълнително ще бъдат разкрити”, каза Кунчев.

Ангел Шопов изтъкна, че Стрелча е малък град и разкриването на такива факти е много тежък процес. „Аз съм сигурен, че това не е единичен случай”, заяви той.

По отношение на почетното гражданство на Евстатиев, което беше отнето официално вчера, той посочи: „Той е станал почетен гражданин по същия начин – принуждавал е хората да се подписват за него. Всъщност те са се подписвали на бели листа, били са излъгани”.

Евстатиев сам е настоявал името му да бъде изписвано по чешми и паметници, без да е имал някакъв принос за издигането им. „В града нищо не се е случвало по времето на Иван Евстатиев. Случвало се е в гората – там има едни безсмислени екопътеки, които свършват в нищото”, заяви Шопов. Снимка: bTV

COMMENTS

WORDPRESS: 0