Подготвя се среща между Тръмп и Путин

На срещата се очаква да се обсъждат Сирия, Украйна и контрола върху ядрените оръжия. Целта е да се преодолеят дългогодишните различия САЩ са в п

На срещата се очаква да се обсъждат Сирия, Украйна и контрола върху ядрените оръжия. Целта е да се преодолеят дългогодишните различия

САЩ са в процес на ранна подготовка за вероятна среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин, пише американското авторитетно издание The Wall Street Journal, цитирано от Агенция „Фокус“.

Високопоставен източник от американската администрация е заявил в петък, че посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман е във Вашингтон, за да помогне за организирането на такава среща.

„Това е продължаващ от месеци проект на посланик Хънтсман да организира среща между Путин и Тръмп“, каза източникът.

На срещата се очаква да се обсъждат Сирия, Украйна и контрола върху ядрените оръжия. Целта е да се преодолеят дългогодишните различия.

Това би била третата среща между двамата лидери след срещите в коридорите на конференцията на Г-20 в Германия и по време на срещата на Организацията за азиатско-тихоокеанско партньорство във Виетнам, и двете през 2017 година.

През март тази година Юрий Ушаков, бивш посланик на Русия в САЩ и настоящ съветник на Владимир Путин, обяви, че американският президент Доналд Тръмп е поканил руския си колега в Белия дом. Това е станало по време на проведения между тях телефонен разговор на 20 март, в който американският президент поздрави Владимир Путин за победата на президентските избори в Русия.