Подготвяше се за състезание, затъна на плажа

Подготвяше се за състезание, затъна на плажа

Шофьорът, чийто джип затъна във водата на плаж "Перла" през уикенда, е състезател по водомоторни спортове и се готвел за състезание, обясни самият той

Шофьорът, чийто джип затъна във водата на плаж „Перла“ през уикенда, е състезател по водомоторни спортове и се готвел за състезание, обясни самият той пред bTV по повод инцидента.
По думите му забранителни табели за навлизане с превозни средства на плажа не е имало, появили се чак след като джипът му бил изтеглен.
Шофьорът Христо Щърбанов допълни, че не е имало пострадали хора, тъй като плажуването в коридора за извеждане на джетове е забранено. Според него често се случва на хората, които се занимават с подобни спортове, да закъсат на пясъка. В конкретния случай този уикенд, вълна е причината джипът да затъне. Бил на плажа, защото се подготвял за международно състезание на плажа „Перла” в края на седмицата. За да участва в състезанието, Щърбанов обясни, че има конкретна процедура – разрешение и инструкции от организаторите на мероприятието.
Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев пък коментира, че забрани и бариери винаги има, тъй като моторни превозни средства нямат право да бъдат на територията на плажа. Той допълни, че коридорите имат наематели, които сключват договор за ползване с концесионера и имат разрешение от водната администрация.
Ако се докаже вина, санкция ще има към концесионера, тъй като той е директен подизпълнител на министерството. Глобата на концесионера може да бъде в размер на 6000 лв.

COMMENTS

WORDPRESS: 0