Подаряват ново колело на Вики

Вики – момиченцето с детска церебрална парализа от Пловдив, чието специално колело беше откраднато, ще има нов велосипед още следващата събота. Вчера

Вики – момиченцето с детска церебрална парализа от Пловдив, чието специално колело беше откраднато, ще има нов велосипед още следващата събота.

Вчера й бяха взети мерки и пред самата нея започна изработката. Непознат бизнесмен поръча незабавно да се изработи ново колело – за негова сметка. „Много е хубаво да има хора като него, защото има много деца като мен, които се нуждаят от такива колела“, каза 11-годишната Вики пред Нова тв.

Точно преди седмица крадец открадна колелото й. Колело, което за него няма да струва нищо, но е всичко за Вики. Защото то е единственият й шанс да излиза навън сама, без инвалидната количка.

„Много ми се иска то да бъде намерено, защото хората, които са го взели няма да могат да го ползват по предназначение. То ще отиде или за скрап или ще бъде разглобено, а се надявам това да не се случи“, разказа тогава майката на Вики.

„Когато децата ме видят с количката те ме гледат странно, а когато ме видят с колелото, като че ли ме приемат по-лесно“, призна и самата Вики.

Ден, след като майката Гергана призова във Facebook хората да търсят розовата триколка, непознат пловдивчанин поръчал изработката на нов велосипед за своя сметка. И шест дни по-късно Гергана и Вики вече са при майстора на колела.

Пловдивска клиника пък обеща, че ще предостави на Вики рехабилитация, за да може скоро и да проходи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0