Подаръкът, който всички искат за Свети Валентин, струва 0 лева

Любовното писмо, по възможност написано на ръка, е предпочитаният подарък за Свети Валентин, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите

Любовното писмо, по възможност написано на ръка, е предпочитаният подарък за Свети Валентин, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания преди предстоящия празник на влюбените.

Допитването, осъществено от Glowing Embers, показва, че хората, които искат да впечатлят половинките си за празника с писмо, трябва да се придържат към класическия му вариант – посланието за любов трябва да е написано на хартия с химикалка.

Само три процента от участниците в анкетата намират за романтични текстовите съобщения.

Идеалното любовно писмо също така не трябва да е плод на усилия – 78 процента от анкетираните британци смятат, че посланието, извиращо „право от сърцето“, е по-специално от старателно обмислените излияния.

Чарът на написаното на ръка обяснение в любов се крие и в неговата непреходност. Участниците в допитването гледат на любовните писма като на мили спомени, които могат да бъдат съхранявани години наред, дори връзката да е приключила.

Деветдесет процента от жените и 84 процента от мъжете, участвали в анкетата, не намират за неуместно да пазят любовни писма от бивши половинки.

Извън празника Свети Валентин времето за изпращане на любовния послания предизвиква противоречия сред представителите на двата пола.

Една пета от мъжете и едва 11 процента от жените смятат, че е приемливо да засвидетелстват любовта си в писмен вид преди да са започнали да се срещат с обекта на чувствата си. Останалите 89 процента от дамите са на мнение, че с писменото свидетелство за нежни трепети трябва да се изчака до периода на ухажване.

Проучването показва също, че много двойки във Великобритания не възнамеряват да честват Свети Валентин. Според част от тях отбелязването на Деня на влюбените излиза твърде скъпо, докато други просто не съгласни с концепцията на празника.