Повечето хора са излекувани от коронавирус, усложнения има при 5%

Светът трябва да се подготви за глобална пандемия от коронавирус, предупреди Световната здравна организация. Подчертава се обаче, че спирането му вс


Светът трябва да се подготви за глобална пандемия от коронавирус, предупреди Световната здравна организация. Подчертава се обаче, че спирането му все още е възможно с прекъсване веригата на предаване.
Жертвите на вируса в Италия вече 630, а броят на заразените е над 10 000 души. В световен мащаб те са над 115 000 души. В България случаите на новия щам вече са 6.
„Това, което медиите правят за отразяване на тези брифинги, е правилното поведение, защото хората в момент на страх имат нужда от факти и вярната информация. А всъщност това са научните и клиничните факти, които биват споделяни по доста активен начин от Националния щаб“, каза представляващият офиса на СЗО в България доц. Михаил Околийски в студиото на „България сутрин“.
Сега навлизаме в най-критичната фаза на епидемията, която или ще се разпространи повече, или ще успеем да я ограничим, посочи той.
А от Световната здравна организация, съобщиха, че около 70% са вече излекуваните.

COMMENTS

WORDPRESS: 0