Повдигнаха още едно обвинение на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, този път за подкуп

На шефа на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (ДАИ) Цветелин Цветанов  повдигнато още едно обвинение – за подкуп, стана ясно от пледоа

На шефа на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (ДАИ) Цветелин Цветанов  повдигнато още едно обвинение – за подкуп, стана ясно от пледоарията на прокурора по време на заседание на Апелативния специализиран наказателен съд, на което се гледат мерките за неотклонение на Цветанов и още шестима души, задържани по разбитата корупционна схема. Цветанов беше арестуван в края на март. Той е сочен като ръководител на организирана престъпна група, която е събирала такса „спокойствие“ от превозвачески фирми и е търгувала с шофьорски книжки. В дома му в София бяха намерени 175 хил. лв., а в тайник в дома на тъста му в Долни Дъбник  – други 401 хил. лв. Заплатата на Цветанов в ДАИ е 2138 лв. Пред разследващите той обяснил, че парите са събрани от спестявания. От 1 април т.г. е прекратено трудовото правоотношение на  Цветанов.
Държавното обвинение представи нов – 28-ми том с доказателства, сочещи за широкомащабна престъпна дейност в ДАИ. Показания по делото даде шофьорът му, който обясни, че Цветанов го е изпращал в различни офиси на различни места в страната, от където да събира пари и да ги носи в ДАИ. Той е вземал и малки суми за себе си. Решението на съда за мярката за неотклонение на Цветанов и останалите задържани ще стане ясно по-късно днес. То ще бъде окончателно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0