Пламен Орешарски се регистрира в ЦИК за предстоящите президентстки избори

Бившият министър-председател Пламен Орешарски се кандидатира за президент на изборите на 6 ноември. Днес той си е подал документите за регистрация в Ц

Бившият министър-председател Пламен Орешарски се кандидатира за президент на изборите на 6 ноември. Днес той си е подал документите за регистрация в Централната избирателна комисия, пише в. „24 часа“ от източници в ЦИК.

Орешарски е издигнат от инициативен комитет. Кандидат за вицепрезидент ще е Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в правителството на Орешарски. ЦИК ще се произнесе за регистрацията на кандидат-президентската двойка в близките дни, след като бъдат прегледани внесените от инициативния комитет документи.

Орешарски беше министър-председател в правителството на БСП и ДПС от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. Той пое властта след предсрочното оттегляне на Бойко Борисов при първия му управленски мандат. Управлението на Орешарски бе съпроводено с най-дългите обществени протести в България, които продължиха повече от година.

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски пък започва рейд из Пиринско, утре той ще бъде в Гоце Делчев, а след това има посещение на изложба в Симитли. Появата на царя след години мълчание около името му отприщи активни коментари около това посещение.

Някои твърдят, че утре царят ще обяви, че се кандидатира за президент. Дългото мълчание на политическа партия ГЕРБ около кандидатурата им за президент и изненадващата поява на Симеон Сакскобургготски в региона подсилва още повече коментарите, че е твърде възможно царят да е техния човек за президентската институция.

А иначе официалният повод за посещението му в региона е среща с учениците на гимназия „Яне Сандански“, чието знаме е с лика на царя като дете и посещение на изложба в Симитли ден по-късно, пише struma.com.

За посещението му в Гоце Делчев кипи трескава подготовка, има официално поканени да присъстват на церемонията лица, за Сакскобургготски е организиран тържествен обяд в известен местен хотелски комплекс. Официалната му покана да посети Гоце Делчев е от кмета на града Владимир Москов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0