Пияна шофьорка помля две патрулки и рани полицаи в опит да избяга от полицейската клопка

До екшъна се стига след като мъжът й се обадил да сигнализира, че жена му кара пияна Екшън на пътя в Димитровград. Мъж предаде жена си, че шофир

До екшъна се стига след като мъжът й се обадил да сигнализира, че жена му кара пияна

Екшън на пътя в Димитровград. Мъж предаде жена си, че шофира пияна, а в опит да избяга от полицейска проверка, тя помля три коли – двете от които патрулки и рани полицай. На телефон 112 мъж подава сигнал вчера, че съпругата му се е качила пияна, след запой в Миричлери и шофира  към Хасково. Към мястото веднага тръгва патрул.

Засичат я преди Димитровград, но тя не спира на вдигната стоп-палка. В залавянето й се включва втори патрул. Гонката приключва на ул. „Бригадирска“ в Димитровград“. Извиканата на помощ полицейска патрулка препречва пътя на нарушителката, а другата полицайска кола я запушва отзад.

В опит да избяга от полицейската клопка, жената натиска газта и се врязва в едната патрулка.

„Предприема маневра на заден ход, при която удря задностоящия патрулен автомобил и закача леко колега, който е стоял в задната част и е предприемал действия по задържането на водача”, обясни комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР – Хасково, предаде БТВ.

Следва още една маневра, колата се заклещва в паркиран автомобил. Свидетели на мелето стават живеещите на улицата. След катастрофата, 28-годишната шофьорка дори не успяла сама да излезе от колата и се наложило униформените да я вадят през прозореца. Тя е задържана. Отказала е да бъде тествана с дрегер за алкохол. Чака се резултатът от кръвната проба. Ранените полицаи са прегледани и освободени за домашно лечение.