Пет месеца затвор за мъж, набил полицай

По споразумение на СРП, подсъдимият М. Делчев е осъден за това, че на 26 февруари 2018 г., след участие в инцидент, възникнал между него и персонала н

По споразумение на СРП, подсъдимият М. Делчев е осъден за това, че на 26 февруари 2018 г., след участие в инцидент, възникнал между него и персонала на пицария „Джунглата“ в столичния квартал „Надежда“, е причинил телесна повреда на полицейски служител. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

След подаден сигнал на телефон 112 от управителя на заведението, на мястото на инцидента е бил изпратен екип на дежурна част на 02 РУ–СДВР. На място били установени участниците в конфликта и след извършена проверка от полицейските служители, Делчев бил задържан за срок от 24 часа. По време на транспортирането на Делчев към полицейското управление, около 00.05 часа на 26 май 2018 г., в района на кръстовището на бул. „Никола Жеков“ и ул. „Христо Силянов“, той започнал да буйства и да обижда полицейските служители. При опит от страна на полицай Д. А. да постави белезници на Делчев, той започнал да му нанася удари, с които му причинил увреждания по ръцете, краката и шията. В тази връзка полицейските служители поискали съдействие от свои колеги, с помощта на които успели да поставят белезници на Делчев и да го отведат до сградата на 02 РУ–СДВР. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което на Делчев е повдигнато обвинение за причинена лека телесна повреда на полицейски орган. Разследването е приключило, като материалите по делото са внесени в съда с обвинителен акт.

С присъда на Софийски районен съд, на М. Делчев е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.