Петчасова блокада в село Орешник: Полицията залови легионер, заподозрян за убийството на фелдшер

След петчасова блокада на тополовградското село Орешник полицията залови бивш легионер, заподозрян за убийството на фелдшер, съобщава bTV. Ив

След петчасова блокада на тополовградското село Орешник полицията залови бивш легионер, заподозрян за убийството на фелдшер, съобщава bTV.

Иван Пачелиев е задържан в дома му. Той е основен заподозрян за убийството на 72-годишния медик Димитър Факиров.

Убийство е извършено тази сутрин в здравната служба, откъдето последен, според свидетели от селото, излиза именно Пачелиев.

След убийството селото беше окупирано от полиция и от специалния отряд за борба с тероризма. Последвали преговори, в които са се включили психолози от Института по психология на МВР.

При задържането на бившия легионер не е използвано оръжие.

Хората от селото споделят, че са видели бившия легионер с рана на ръката. Съседка чува викове и тръгва към фелдшера, но е спряна от Пачелиев. По думите на жената, той ѝ е казал, че 72-годишният медик днес не работи.

Пачелиев не за първи път е посещаван в дома си от спецчасти. През февруари миналата година той стреля по полицаи, които опитаха да му връчат призовка. Бившият легионер се барикадира в дома си. Задържан беше след денонощие, а в имота му бяха открити взривни вещества.

Срещу него имаше 2 обвинения – за стрелба срещу полицейски служители и за взривни вещества, оръжие и боеприпаси.

От март миналата година той е на свобода срещу парична гаранция от 5 000 лв. След случая бившият легионер е настанен в психиатрично заведение, но впоследствие е освободен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0