Петокласник преби 80-годишна жена, взе й 40 лв. и ги похарчи за цигари и сладкиши

Прокуратурата във Враца е предала на съд четиринадесетгодишния И.Б. заради побой на 80-годишна жена и грабеж от дома й. Обвиняемият И.Б. е уч

Прокуратурата във Враца е предала на съд четиринадесетгодишния И.Б. заради побой на 80-годишна жена и грабеж от дома й.

Обвиняемият И.Б. е ученик в 5-ти клас. Младежът често се разхождал в района на МБАЛ „Христо Ботев“ в града и забелязал, че една от къщите наоколо се обитава от възрастна жена. Разговарял с нея и разбрал, че старицата е сама и решил да се възползва.

Вечерта на 5 април И.Б. облякъл черно яке с качулка, сложил си черни ръкавици и превързал лицето си с тъмна блуза като маска. Прескочил оградата на двора, счупил стъклото на входната врата и влязъл.

Пенсионерката обаче чула, че не е сама и излязла в коридора да види какво става. И.Б. я изтикал в стаята и започнал да я налага, за да разбере къде държи парите си. Видял златен пръстен на ръката на жената, издърпал го и продължил побоя, докато старицата не му показала къде държи парите си – общо 40 лв. Взел и мобилния телефон на пострадалата, след което избягал.

Жената получила множества наранявания и фрактури. А нападателят й се прибрал вкъщи, изгорил дрехите, с които бил, скрил пръстена, а парите похарчил за цигари, напитка и сладкиши.

COMMENTS

WORDPRESS: 0