Песков потвърди, че "агентът на ЦРУ в Русия" действително е работил в Кремъл

Кремъл потвърди днес, че бившият руски представител, идентифициран в медийни публикации с агент на ЦРУ в Русия, действително е работил в руската прези

Кремъл потвърди днес, че бившият руски представител, идентифициран в медийни публикации с агент на ЦРУ в Русия, действително е работил в руската президентска администрация.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Олег Смоленков е работил в руската президентска администрация, но в периода 2016-2017 г. е бил уволнен. Според руското президентство обаче той не е имал пряк достъп до Владимир Путин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тъкмо обратното твърдят американските медии: Си Ен Ен твърди, че агентът не е бил сред най-близкото обкръжение на Путин, но от десетилетия имал личен достъп до Путин и е предоставил тайно направени снимки на документи на бюрото на президента. Според публикациите той е предал доказателства за пряката намеса на руския президент в американските избори през 2016 г.

Песков отказа да уточни дали този човек е бил агент или не, но добави, че публикациите в американските медии звучат като „пълп фикшън“ (криминале).

Вчера американски медии съобщиха, че през 2017 г. разузнаването на САЩ е предприело операция за извеждане на високопоставен руски представител, който бил сътрудник на ЦРУ.

Днес в руския в. „Комерсант“ бе публикувана информация, че този представител може да е човек на име Олег Смоленков.

Песков заяви, че Кремъл не се занимава с издирване на този руски гражданин, предаде ТАСС. „Не се занимаваме с издирване на хора“, каза Песков в отговор на журналистически въпрос дали на Кремъл е известно нещо за настоящото местонахождение на Смоленков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0