Пенсионираха шефа на ‘Хоризонт’, и.д. става Николай Кръстев

Директорът на Програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР) Ивайло Савов е пенсиониран, съобщиха от радиото. Решението е взел нов

Директорът на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио (БНР) Ивайло Савов е пенсиониран, съобщиха от радиото.

Решението е взел новият Управителен съвет. Мотивът е, че Савов е придобил право на пенсия.

Неговото място като изпълняващ длъжността директор на „Хоризонт“ ще заеме досегашният ѝ главен редактор Николай Кръстев. Той ще заема поста до избор на нов директор на програмата.

Смяната не е неочаквана. За нея новият генерален директор на БНР Светослав Костов обяви, че се очаква, но не сега, а след изборите – около Нова година. Не се посочва защо решението е взето по-рано.

Ръководството на БНР изказва благодарност на Ивайло Савов за дългогодишния му труд в националната медия.

Савов е започнал журналистическата си кариера през 1981 г. като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен. Между 1985 и 1992 е кореспондент на БНР, а от 1992 до 2011 г. е директор на Регионалната радиостанция в Шумен. Близо 20 години Савов заема длъжности в управителните органи на БНР. Той е бил член на Дирекционния съвет и член на Програмния съвет на БНР, работил е и в Българската национална телевизия.

Това е поредната смяна на хора на ключови позиции в Радиото след идването на Костов.

Новините на „Хоризонт“ са тези с най-високо доверие сред аудиторията, показват редовно социологическите сондажи. Затова управлението на програмата се смята за лакмус за журналистическата независимост в радиото.

COMMENTS

WORDPRESS: 0