Патриотите искат забрана на бурките със закон

"Този закон за забрана на бурките се наложи, защото от години наблюдаваме опитите на чужди държави, фондации и др. да разделят обществото и с парични

„Този закон за забрана на бурките се наложи, защото от години наблюдаваме опитите на чужди държави, фондации и др. да разделят обществото и с парични средства да налагат едно облекло, което не е типично за България“, това заяви председателят на ВМРО и съпредседател на Патриотичен фронт Красимир Карачанов по повод новия закон, който бе внесен от парламентарната им група.

Патриотичен фронт официално внесе закон за забрана за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето, така наречените бурки. В него се предвижда всеки, който склонява към носене на бурка да лежи в затвора 5 години и да плати глоба от 5 хиляди лв.,  а ако склоняваното лице е непълнолетно – 10 години затвор и двойна глоба.

„В България никога не е имало такова нещо. И на фона на това, което се случва в Европа дори мисля, че сме закъснели и трябва да се реагира бързо. Доказахме, че всички, които носят бурки, го правят срещу заплащане“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Патриотите подчертаха, че радикалният ислям е идеология, а не религия, която си постави чисто политически цели, проповядва насилие срещу немюсюлмани и е основният фактор за самоизолация на мюсюлманските общности. Те добавиха още, че подобен закон за забрана на бурките има в шест европейски страни, като Франция, Белгия, Швейцария, Холандия, Испания и Италия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0