Пак убиха чернокож при арест, уволниха шефовете на полицията в Атланта

В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе до оставката на ръководството на полицията в град Атланта. Той оказал съпротива при

В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе до оставката на ръководството на полицията в град Атланта. Той оказал съпротива при задържането му и провокирал един от полицаите да го рани, а по-късно починал в болница.

Инцидентът стана пред ресторант за бързо хранене – афромериканецът причинил задръстване, след като заспал в автомобила си, вероятно в нетрезво състояние.

След случилото се пред заведението се събраха около 150 души на протест, които са подпалили ресторанта, съобщава „Ройтерс“.

Размириците в Атланта са започнали след смрачаване. Кметът Кийша Ланс Ботъмс прие оставката на началника на полицията Ерика Шийлдс. Кметът подчерта, че тя самата не смята за оправдано използването на огнестрелно оръжие в този случай и поиска незабавното уволнение на полицая, стрелял по 27-годишния Рейшард Брукс.

На излъчени по местна телевизия кадри се вижда горящият ресторант. Пожарните екипи, защитавани от полицаи, са стигнали до заведението след повече от 45 минути.

Дотогава от сградата, намираща се в близост до бензиностанция, се превърнала в овъглени останки.

COMMENTS

WORDPRESS: 0