Още разкрития за убийствата в Бургас: Открити са тъкан от Юмер, зъб и кост от Теодора в канализацията

Още разкрития за убийствата в Бургас: Открити са тъкан от Юмер, зъб и кост от Теодора в канализацията

Нови данни за развитието на разследването по убийствата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова оповестиха днес окръжният прокурор Георги Чинев, наблюдаващия

Нови данни за развитието на разследването по убийствата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова оповестиха днес окръжният прокурор Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Светослав Маринчев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.
„Имаше данни за държане на останките от тялото на Бахлова в търговско помещение, което не се използва и неизяснени обстоятелства за липсващи части, затова извършихме преглед със специфична видеотехника на цялата канализация в близост до мястото, където е било държано тялото след убийството. Установихме, че в самата канализация има вещи, части, които може да касаят деянието. Със специална техника в продължение на няколко пъти откривахме находките. Те показаха част от кост, за която ДНК експертиза показа, че са на жертвата Бахлова. Беше откирит зъб, вследствие на ДНК се установи също, че е на жертвата. Установен беше проектил, който по общи признаци отговаря на оръжието, с което е извършено престъплението. За вас вече не е тайна, че в помещение в близост беше установено оръжието, там беше намерен телефона, с който е бил извикан на среща Юмер. Контактът със жертвата е бил извършен по телефон, който не се е ползвал редовно, да не кажа въобще, както и сим карта, която е ползвана единствено само за извикване жертвата на среща. Тя е била активна в продължение на 3 години, но с нея не са водени никакви разговори, с изключение на повикване на жертвата – Юмер“, каза старши комисар Калоян Калоянов.
Прокурор Чинев добави, че е електрическата част от саблен трион е намерен в междуетажна площадка в кооперация, където е жилище, обитавано от Деян Дачев. „В този трион, вътре в пластмасовата част, е намерена тъкан, която в резултат на изготвената ДНК-експертиза, е установено, че е на Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този електрически инструмент, е намерен в автомобила на Рагевски.“, каза прокурор Чинев.
До този момент като обвиняем Рагевски не дава никакви обяснения.

COMMENTS

WORDPRESS: 0