Официално: Ресторантите остават затворени до 31 януари, децата от 1.-4. клас се връщат на училище на 4 януари

Официално: Ресторантите остават затворени до 31 януари, децата от 1.-4. клас се връщат на училище на 4 януари

От 22 декември до 31 януари следващата година се удължават въведените противоепидемични мерки. С новата заповед на министерството на здравеопазването

От 22 декември до 31 януари следващата година се удължават въведените противоепидемични мерки. С новата заповед на министерството на здравеопазването се правят изключения, с които:

От 4 януари 2021 г. учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено.

От четвърти януари отварят детските градини и ясли.

На същата датата галерии и музеи отварят при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра, както и задължително носене на предпазни маски. Театрите ще продължат да работят същите правила.

С новата заповед се регламентира, че до 31.01 се преустановя учебния процес във висшите училища, с изключение на държавните изпити.

До 31 януари се преустановяват всички колективни спортни мероприятия за лица до 18 години. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще са без публика.

Ресторантите към хотелите ще работят при капацитет до 50% и при ограничено работно време – от 6:00 до 22:00 часа.

Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.

Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината също няма да работят.

Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени до 31 януари.

Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Заповедта на здравния министър влиза в сила на 22 декември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0