Официално: Маските са задължителни от 23 юни на закрито, но без баровете

Официално: Маските са задължителни от 23 юни на закрито, но без баровете

От 23 юни носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал, шлем - е задъ

От 23 юни носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата – кърпа, шал, шлем – е задължително на всички закрити обществени места. Здравният министър издаде официална заповед днес. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

Всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.

Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, за провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито, за дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

Най-малко 1.5 метра физическа дистанция между хора, които не са членове на едно домакинство, да се спазва на открити обществени места, в това число паркове, улици и спирки на градския транспорт в София. Това гласи издадена на 19 юни заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова и остава в сила до второ нареждане.

Контролът по изпълнението на нареждането е възложен на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи, началника на „Общинска полиция“ и директора на „Аварийна помощ и превенция“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0