От понеделник: Гърция затяга COVID мерките за неваксинираните

От понеделник: Гърция затяга COVID мерките за неваксинираните

От понеделник в Гърция неваксинираните лица срещу COVID-19 ще бъдат допускани във вътрешните помещения на кина, ресторанти и барове само срещу отрицат

От понеделник в Гърция неваксинираните лица срещу COVID-19 ще бъдат допускани във вътрешните помещения на кина, ресторанти и барове само срещу отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа, съобщава в. „Катимерини“, цитиран от агенция КРОСС.
Правителството се надява, че с новите мерки, които влизат в сила в понеделник, ще овладее разпространението на коронавируса без да ограничава икономическата и социалната активност, посочва вестникът.
Фокусът на новите мерки е в дейностите на закрито, които ще работят нормално, като стадиони, киносалони и театри, но също и на работното място, в ресторантите, изложбените пространства, фитнесите и други. Правителството иска да осигури свобода на движение на хората, които са ваксинирани.
„Катимерини“ представя подробности за новите мерки, които ще бъдат в сила от утре, 13 септември.
Служителите в частни и държавни компании в Гърция, които не са ваксинирани, ще трябва да си правят бърз тест за коронавирус веднъж седмично. Тестът може да бъде направен в частен диагностичен център на цена от 10 евро.
Неваксинираните учители и служители в туризма, кетъринга, телевизионната, филмовата, театралната и музикалната индустрия ще трябва да си правят два бързи теста седмично за тяхна сметка в частни диагностични центрове на цена от 10 евро.
Работодателите имат законово право да се информират дали техните служители са ваксинирани или не.

COMMENTS

WORDPRESS: 0