От днес цяла Италия е под карантина! В света носителите на короновируса станаха 109 000

От днес цяла Италия е под карантина! В света носителите на короновируса станаха 109 000

Извънредни мерки в Италия от днес: Правителството разширява карантината във връзка с коронавирус-епидемията, като тя вече ще важи на територията на ця

Извънредни мерки в Италия от днес: Правителството разширява карантината във връзка с коронавирус-епидемията, като тя вече ще важи на територията на цялата страна.
Това обяви в телевизионно обръщение късно вечерта в понеделник италианският министър-председател Джузепе Конте.
До момента всички починали в Италия са на възраст над 69 години. Заразените към момента са над 1 800.
Ограниченията включват и забрана за събиране на обществени места, като гражданите на страната ще могат само да пътуват само до работа и обратно, както и в случаи на критични ситуации.
Хората, които напускат Италия със самолет, ще трябва да дадат основателна причина за това, като изключение ще се прави само за „временните посетители“.
По гарите ще бъдат установени пропусквателни пунктове, където ще се мери телесната температура на пасажерите, а в пристанищата няма да бъдат допускани круизни кораби.
Също така временно се забранява провеждането на спортни мероприятия на територията на цяла страна, включително и футболните срещи от италианското първенство.
В телевизионното си обръщение Конте призовава гражданите по възможност да останат по домовете си.
„Няма да има повече нощен живот. Не може повече го да позволяваме, тъй като води до заразявания“, обяви италианският премиер и добави, че „обичаите трябва да се променят“.
В рамките на един ден – 9 март броят на починалите от новия коронавирус в Италия рязко се покачи с 97 души, достигайки 463, предава BBC.
Италия се превърна в най-пострадалата държава в света от епидемията като брой на жертвите след Китай.
По последни данни повече от 109 000 души по света са носители на коронавируса. Над 3800 души са починали, а 61 000 са се възстановили.
24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0