От днес: Отварят ресторанти, школи, казина, разрешени са екскурзиите

От днес между 6:00 ч. и 23:00 ч. се разрешават посещенията в заведения за хранене. Изискванията към обектите са да използват не повече от 50% от

От днес между 6:00 ч. и 23:00 ч. се разрешават посещенията в заведения за хранене. Изискванията към обектите са да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитни маски от персонала.

Това нареди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед.

В часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината – при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска от персонала и посетителите.

Разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април – и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

Разрешава провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

От днес се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и на здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0