От ГЕРБ се ядосаха и обвиниха ДБГ в рекет, в Народното събрание започна срещата между коалиционните партньори

От ГЕРБ обвиниха коалиционния си партньор "Движение България за гражданите" в рекет. Повод за това стана изказването на лидера на движението Меглена К

От ГЕРБ обвиниха коалиционния си партньор „Движение България за гражданите“ в рекет. Повод за това стана изказването на лидера на движението Меглена Кунева, че партията й ще напусне управлението при слабо представяне на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок. „Никого с нищо не задължаваме, заяви по този повод заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Мен ми звучи като рекет. Какво значи ще напусна? Ами да напусне. Който иска, да напусне. Никой с нищо не го задължаваме. Но смятаме, че все пак дори толерантността има някакви граници, че всичко го правим в името на стабилността.
Защото, особено сега, виждате положението, единствено от това се ръководим и го казвам съвсем честно. Някой като чели се радва на това, че в България ще има нестабилност, подчерта Велчев“, цитиран от БНР.

Партиите от управляващото мнозинство се събраха спешно в парламента. Преди малко започна срещата между ПФ, РБ и премиерът Бойко Борисов в Народно събрание. В НС дойде и министърът на здравеопазването Петър Москов. Срещата е по инициатива на съпредседателят на патриотичния фронт председател на НФСБ Валери Симеонов. Предстои да видим дали наистина утре ще се окаже ден разделен, както премиерът Борисов каза в петък.

Снимка: Георги Колев, Блиц

COMMENTS

WORDPRESS: 0