Откриха буса, с който обирджиите в Хасково избягали след удара на века, било изоставено на 200 м от пощата

Открит е бусът, с който са избягали крадците след обира на централната поща в Хасково. Ударът беше извършен в сряда към три след полунощ, а крадците у

Открит е бусът, с който са избягали крадците след обира на централната поща в Хасково. Ударът беше извършен в сряда към три след полунощ, а крадците успяха да изнесат над 1,8 милиона лева.Возилото „Фиат Дукато“ е било намерено изоставено на паркинг на хасковската улица „Есперанто“ 3, само на около 200 метра от сградата на пощата. Според разследващи най-вероятно след това обирджиите са продължили бягството си с друг автомобил, пише „24 часа“.
Открията бус е собственост на софийска фирма. Той е откраднат през нощта на 8 юни. Обиджиите го взели от паркинга на бул. „Благоев“ в Димитровград часове преди обира.
Задържаните от полицията като заподозрени за участие в обира двама хасковлии са на свобода. Прокуратурата не повдигна обвинение срещу тях, защото не са събрани достатъчно доказателства за съпричастността им към обира на пощата.
Охранителят на сградата Павел Севов, който е бил на смяна в нощта на обира, е преминал през детектора на лъжата. От полицията не съобщават резултатите, но по неофициална информация гардът е издържал теста, макар и неубедително. Продължават разпитите на криминално проявени лица, които са участвали в подобни обири не само в Хасковска област, а и в цялата страна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0