Откриха близо 9 кг марихуана в турски ТИР на Капитан Андреево

Митническите служители от дирекция "Митническо разузнаване и разследване" откриха и задържаха близо 9 килограма марихуана при проверка на камион на ГК

Митническите служители от дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха и задържаха близо 9 килограма марихуана при проверка на камион на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.
Товарният автомобил с турска регистрация е пътувал от Сърбия през България за Турция. Шофьорът – турски гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика със зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/, като общото тегло на наркотичното вещество е било 8,860 килограма.
По случая е било образувано досъдебно производство, а шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста, уточняват от митницата.

Снимка: Агенция „Митници“